Home » » Salata verde

Salata verde

Written By Marijuana on luni, 1 februarie 2010 | 12:31


Dupa dar chiar si in timpul "dezmatului" culinar din perioada Pastelui,puteti alterna meniurile grele cu ceva salate simple si rapide,recomandate de eva.ro.

Ingrediente: 1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,3 linguri ulei, 1 lingurita otet, sare, piper, mustar (facultativ).

Mod de preparare: Se spala salata in mai multe ape, se curata defrunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele sise scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei culamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga siputin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picaturacu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata,se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. Inacelasi fel se pregateste salata de papadie, andive, salata creata.
Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita,deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salatavesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp inapa rece.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template