Home » » Musaca usoara

Musaca usoara

Written By Marijuana on sâmbătă, 27 februarie 2010 | 16:59

Iti trebuie:
  • 10 cartofi de aceeasi marime
  • 500 g carne de porc
  • 300 g granule de soia
  • amestec legume uscate (facultativ)
  • 3 oua
  • 4 rosii sau 2 linguri pasta de rosii
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval
  • ulei si pesmet pentru tapetat
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia.
Pregatesti asa:
  1. Cartofii ii pui in coaja la fiert, in apa cu sare.
  2. Separat, fierbi 15 minute granulele de soia.
  3. Intre timp, pregatesti umplutura.
  4. Calesti ceapa taiata marunt, adaugi morcovul si o lingura din amestecul de legume uscate.
  5. Cand legumele sunt aurii, pui carnea tocata, granulele de soia fierte si condimentezi cu sare, piper si boia.
  6. Dupa 10 minute pui rosiile date pe razatoare sau pasta de rosii si le lasi pe foc inca 10 minute. La final, adaugi un ou si verdeata tocata marunt.
  7. Daca mai este nevoie, condimentezi inca o data cu sare si piper.
  8. Cureti cartofii de coaja si ii tai feliute de aceeasi grosime.
  9. Ungi un vas cu ulei si il tapetezi cu pesmet.
  10. Apoi asezi un strat de rondele de cartofi, un strat de carne si razi cascaval, apoi iar un strat de cartofi, un strat de carne, unul de cascaval si, la final, cartofi.
  11. Bati cele 2 oua ramase, pui smantana, 1 lingura de apa si un praf de sare.
  12. Torni acest amestec peste musaca.
  13. Dai vasul la cuptor pentru circa 50 de minute.
  14. Musacaua este gata cand face o crusta aramie deasupra.
Portii: 8 portii
Pregatire: 120 minute

Musaca usoara
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca usoara "
Va dorim " Pofta Buna ".
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template