Home » » Jeleu de vin rosu cu crema de vanilie

Jeleu de vin rosu cu crema de vanilie

Written By Marijuana on sâmbătă, 6 februarie 2010 | 20:05


O reteta simpla, care necesita un timp de preparare redus. Serveste jeleul de vin rosu cu crema de vanilie. Jeleul este un desert rece, de inspiratie frantuzeasca, unde aromele vinului si mirodeniile folosite iti vor binedispune musafirii. Ingredientele sunt pentru 6 – 8 portii.

Ingrediente:


Pentru jeleu: 750 ml de vin rosu (de preferat Merlot), o lingurita de scortisoara macinata, o lingurita de cuisoare, 100 ml de suc si pulpa de portocale, o frunza de dafin, 250 de grame de zahar pudra, 8 foi de gelatina.

Pentru crema de vanilie: 150 ml de smantana, o pastaie de vanilie (neaparat), doua linguri de zahar pudra.

Mod de preparare:

- Pune vinul, scortisoara, cuisoarele, sucul si pulpa de portocala, dar si frunza dafin intr-un vas si incalzeste usor pana cand mai are putin si da in fiert.
- Ia vasul de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca natural fara sa fortezi racirea, la temperetura bucatariei, timp de 15-20 de minute, pentru a scoate toata aroma din mirodenii.
- Pune foile de gelatina in apa rece timp de cinci minute, pana devin moi. Strecoara vinul intr-un alt vas.
- Incalzeste vinul strecutat pana incepe sa fiarba, adauga zaharul si amesteca pana se dizolva. Scoate foile de gelatina din apa rece si strange-le usor pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le in vasul cu vin si amesteca pana se dizolva complet.
- Imparte compozita in 6-8 pahare sau cupe de sampanie, dupa gustul tau. Lasa jeleul sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi pune-l in frigider timp de minim trei ore.
- Crema de vanile se prepara amestecand semintele din batonul de vanilie cu smantana si zaharul pudra. Imparte amestecul peste jeleu si presara deasupra pudra de scortisoara.

Sfat Eva: Poti face o versiune fara alcool a acestui desert, folosind in loc de vin suc natural de fructe – visine sau mere.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template