Home » » Salata de cartofi noi, hrean si pastrav afumat

Salata de cartofi noi, hrean si pastrav afumat

Written By Marijuana on duminică, 24 ianuarie 2010 | 19:43


Sunt convins ca pestele afumat si cartofii noi formeaza o combinatie divina, dar exista câteva lucruri prin care o puteti transforma în ceva cu adevarat memorabil. Un exemplu ar fi zeama de lamâie, însa hreanul este si mai bun! Fireste, puteti folosi hrean la borcan, conservat sau sub forma de pasta. Dar gânditi-va ca poate în drum spre magazin ati trecut pe lânga cantitati imense de hrean salbatic!

Ai nevoie de
700 g cartofi noi, razuiti de coaja
4 linguri cu vârf de smântâna
coaja rasa de la 2 lamâi si zeama de la o lamâie
sare de mare si piper negru proaspat macinat
4 linguri ulei de masline extravirgin de calitate
4 lingurite cu vârf de hrean, preferabil proaspat
o mâna de patrunjel proaspat
o mâna mica de arpagic proaspat
o legatura mica de ceapa verde, spalata si taiata felii subtiri
400 g pastrav sau tipar afumat

Cum se prepara
Mai întâi fierbeti cartofii noi în apa clocotita sarata pâna când se înmoaie, apoi scurgeti-i. Când se racesc doar atât cât sa-i puteti mânui, taiati-i în jumatate sau zdrobiti-i într-un castron mare de salata. Adaugati smântâna, coaja si zeama de la o lamâie si uleiul de masline. Amestecati, apoi condimentati dupa gust. Adaugati hreanul ras, având grija sa gustati, apoi tocati patrunjelul si arpagicul si aruncati-le în castron. Adaugati ceapa verde, pastravul sau tiparul maruntit si amestecati bine totul. Acum este foarte important sa potriviti condimentele din salata si eventual sa mai adaugati niste zeama de lamâie. Puteti chiar sa o faceti mai picanta, adaugând niste hrean. Mie îmi place sa pun hrean din belsug si iese o salata foarte iute. E grozava servita ca atare, ca aperitiv sau chiar pe post de cina, daca va place tot atât de mult ca mie.

P.S. O idee buna este sa frigeti usor pestele la gratar, daca-l preferati cald.

Pentru 4 portii

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template