Home » » Friptura de porc la cuptor cu sorici crocant

Friptura de porc la cuptor cu sorici crocant

Written By Marijuana on duminică, 24 ianuarie 2010 | 19:36


Daca stiti un macelar bun, cereti-i coasta sau spata de porc — este mai uniforma si mai usor de gatit. Rugati-l sa-i lase soriciul si sa-l cresteze de-a curmezisul din 5 in 5 mm, iar apoi sa scoata carnea de pe os. Rugati-l sa taie si oasele si luati-le acasa pentru prepararea sosului.

Ingrediente pentru 8 portii:

1/2 spata de porc de aproximativ 3 kg (cu tot cu os)

sare de mare Maldon

1 lingura de rozmarin proaspat tocat

1/2 lingura de seminte de fenicul

5 catei de usturoi

8 linguri de otet balsamic

4 frunze de dafin

2 linguri de ulei de masline

oase de porc taiate

5 tulpini de telina tocate mare

1 morcov mare tocat mare

1 ceapa mare tocata mare

Preparare:

Puneti carnea pe un tocator si frecati crestaturile cu putina sare si rozmarin tocat, incercand sa le patrundeti bine. Intr-un mojar, zdrobiti cu pisalogul semintele de fenicul, apoi usturoiul si restul de rozmarin tocat si frecati carnea cu acest amestec — nu soriciul, caci se va arde. Puneti carnea intr-o tava mare de copt, impreuna cu otetul balsamic, frunzele de dafin si uleiul de masline. Lasati-o deoparte aproximativ ½ ora sa se marineze.

Intre timp, incalziti cuptorul la cea mai mare temperatura si rumeniti oasele. Frecati soriciul cu multa sare de mare — aceasta va scoate apa din el, care se va evapora. Puneti carnea direct pe gratar, in partea superioara a cuptorului. Adaugati oasele rumenite si legumele in marinata balsamica ramasa, turnati 570 ml de apa si puneti totul in cuptor, sub carne. Pe masura ce se face carnea, toate sucurile din ea se vor scurge in tava. Acesta va fi sosul dumneavoastra. De asemenea, pe carne se vor vedea frumos urmele de gratar.

Carnea se va face cam intr-o ora. Dupa 20 de minute, reduceti temperatura cuptorului la 220°C — treapta 7 la cel pe gaz. Dupa ce este gata, scoateti carnea din cuptor, asezati-o pe un platou acoperit cu o folie de aluminiu, pentru a-i pastra toate sucurile. Lasati-o deoparte celputin 10 minute. Pregatiti legumele pe care doriti sa le serviti drept garnitura si preparati un sos din sucurile ramase in tava.

Sosul:

Puneti oasele, sosul din tava si legumele intr-o cratita mare. Adaugati niste apa in tava in care au fost oasele si legumele, deoarece pe fundul ei raman niste resturi pastoase, lipicioase, care sunt foarte gustoase.

Fierbeti din nou, razuiti apoi toata bunatatea de pe fundul tavii si puneti totul in cratita. Aduceti la fierbere, agitand din cand in cand, indepartati uleiul, grasimea sau spuma de deasupra, apoi treceti continutul printr-o sita si aruncati toate legumele si oasele. Lasati-l sa scada şi asezonati dupa gust.

Vreti sa aflati alte retete cu peste, carne de porc, vita, pasare sau vanat preparate de Jamie Oliver? Gasiti cele mai interesante retete in volumul 3: ,,Bucatarul se dezbraca... de secrete", de la Jurnalul National.

Cum pentru multi dintre romani nici o masa nu poate sa fie desavarsita fara macar o bucatica de carne, oricat de simplu sau de savant ar fi pregatita, partea a treia a volumului “Bucatarul se dezbraca ... de secrete” le va merge la suflet.

Noul volum al colectiei va propune patru retete avand la baza carnea de pasare. Prima dintre ele are un nume foarte promitator - “Reteta mea preferata de pui la cuptor”. Nu vrem sa va dezvaluim prea mult, doar va asiguram ca este extrem de simpla si proaspata, datorita ierburilor aromate care se vor ascunde pe sub piele. Urmeaza pui aromat cu pasta de curry verde, bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii si, pentru adevaratii cunoscatori - “cea mai grozava rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii”. Surpriza!

De asemenea, veti putea incerca sa pregatiti cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto, friptura de porc la cuptor cu sorici crocant sau bacon fiert cu budinca de mazare. Nu sunt uitati nici amatorii de carne de miel.

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template