Home » » Reteta Traditionala de Craciun - Toba

Reteta Traditionala de Craciun - Toba

Written By Marijuana on luni, 21 decembrie 2009 | 08:57

Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), falcile, fruntea,urechile si limba, muschiuleti, condimente dupa gust (sare, piper, usturoi, foi de dafin), 1 pahar de vin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Ustensile de Bucatarie: spumiera, ata si ac
Electrocasnice: aragaz
Preparare:
Se fierb organele si carnea si se lasa sa se raceasca pana cand pot fi apucate cu mana. Sfatul bucatarului: nu aruncam zeama in care au fiert, pentru ca vom avea nevoie de aceasta mai tarziu.

Se fierb ingredientele pentru toba

Taiem carnea si organele pentru toba cubulete potrivite cu un cutit bun.

Se taie ingredientele pentru toba cubulete

Falcile, fruntea, limba si urechile sunt cartilginoase si vor ajuta toba sa se lege.

Prtile cartilaginoase ajuta la legarea tobei

Amestecam ingredientele taiate cubulete intr-o oala mare si adaugam sarea, piperul si usturoiul.

Se amesteca ingredientele pentru toba cu condimentele

Incepem sa umplem stomacul porcului (dupa ce l-am spalat cu otet ca sa se albeasca), cu ingredientele pregatite. Turnam zeama in care au fiert organele si carnea, cat cuprinde stomacul.

Se umple stomacul pentru toba

Coasem stomacul umplut cu ac si ata rezistenta si il punem la fiert pe aragaz in apa in care au fiert si ingredientele , impreuna cu celelalte preparate de Craciun, in apa suficienta cat sa acopere toba si leberul. Nu uitam sa adaugam foile de dafin si vinul in apa de fiert. Dupa ce au inceput sa dea in clocot, intepam din cand in cand toba si celelalte preparate cu un ac subtire, ca sa nu plesneasca.

Se fierbe toba de Craciun

Dupa ce a fiert, inchidem aragazul, scoatem toba si o lasam sa se raceasca putin,

Se scoate toba si se lasa la racit

dupa care o punem la scurs sub o greutate moderata, timp de cateva ore.

Se scurge toba de Craciun

Toba se serveste ca aperitiv pe masa de Craciun si in Meniul de Revelion , alaturi de leber si de alte retete traditionale preparate pentru Sarbatorile de Iarna.

Preparate din porc pentru Craciun

Craciun Fericit!

Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template