Ingrediente
1 litru de alcool la 90 grade
1 litru de apa distilata sau fiarta
1 kg zahar
60 frunze de menta proaspete
3 g seminte de anason
1 litru de alcool la 90 grade
1 litru de apa distilata sau fiarta
1 kg zahar
60 frunze de menta proaspete
3 g seminte de anason
Mod de preparare
Se pun la macerat in alcool, timp de o saptamana, frunzele de menta si semintele de anason, agitand o data pe zi.
Dupa o saptamana, intr-o cratita cu apa rece se topeste zaharul, apoi se fierbe timp de un minut, se lasa sa se raceasca si se adauga acest sirop in sticla cu alcool-ul aromat de menta si anason, care a fost filtrat intre timp printr-un tifon.
Sticla cu lichior se depoziteaza cateva luni inainte de degustare.


0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.