Descrierea retetei:
Salata italiana cu vinete si legume de sezon este o salata deosebita, care va face deliciul familiei dumneavoastre
Ingrediente:
1-2 vinete
2-3 rosii
2 ardei grasi
1-2 dovlecei mici
100 g ciuperci albe
ulei pentru prajit, ulei de masline, otet balsamic, sare, busuioc
optional: 1 catel de usturoi
Modul de preparare a retetei:
Vintele se spala, se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa stea 15 minute. Apoi se spala cu apa, se storc si se calesc 1 minut in ulei, pe fiecare parte. Rosiile se oparesc sau se pun cateva minute pe gratar si se curata de coaja, apoi se taie rondele. Ardeii se coc si se curata de coaja si de seminte, apoi se rup fasii. Dovleceii si ciupercile se taie felii si se prajesc putin pe fiecare parte, sau se tin cateva minute pe gratar.
Vinetele si restul legumelor se pun intr-un castron de salata, se adauga sare, otet balsamic si sare. Salata italiana de vinete se serveste rece, presarata cu frunze de busuioc, tocate. Optional, in uleiul de masline pe care il punem la salata italiana de vinete, se poate strivi 1-2 catei de usturoi, pentru aroma.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.