Ingrediente
Pentru Foi:
500 g de faina,
200 g de unt,
20 g de drojdie inmuiata in putin lapte,
3 linguri de zahar,
4 galbenusuri,
smantana cat cuprinde,
1 varf de cutit de bicarbonat,
vanilie.
Pentru umplutura:
un borcan cu marmelada,
250 g de nuci macinate,
200 g de zahar.
Mod de preparare
Se amesteca si se framanta bine ingredientele de foi pana obtinem un aluat omogen. Acesta se imparte in 3 si se intinde pe 3 foi. In tava unsa se asaza prima foaie pe care o acoperim cu o jumatate din marmelada peste care punem o jumatate din amestecul de zahar si nuci. Cea de-a doua foaie se acopera , apoi peste ea se pune restul umpluturii si se acopera totul cu cea de-a treia foaie. Se lasa prajitura sa stea o jumatate de ora apoi se coace, in cuptor mediu incins, pana se rumeneste pe toata suprafata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.