Home » » Retete > Supe si ciorbe > Ciorba de burta

Retete > Supe si ciorbe > Ciorba de burta

Written By Marijuana on luni, 29 decembrie 2008 | 12:09

Ciorba de burta

Ingrediente

700 g burta
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1/2 gogosar in otet
3–4 catei mari de usturoi
300 g smantana
2 oua
60–70 ml otet 6 %

Mod de preparare

Burta fiarta si taiata fasii.
1
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Amestecul din oua si smantana, gogosarul in otet, patrunjelul si usturoiul.
2
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Fasiile de burta cu legume la fiert.
3
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Se adauga amestecul din oua si smantana.
4
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Ciorba decorata se serveste cu ardei iute.
5
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se „branzeasca”.
6
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.


Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template