Video Play

Latest Post

Salata de cartofi noi

Written By Anonim on sâmbătă, 13 iunie 2009 | 16:36


Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 350 g fasole verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250 g rosii deshidratate
  • 250 g branza de capra
  • 1 legatura menta proaspata
  • 100 g mustar
  • 20 ml miere
  • sare si piper

Mod de preparare

Fierbe cartofii in apa cu sare pentru 8 minute. Adauga fasolea verde si mai lasa la fiert pentru inca 10 minute, pana cand se inmoaie legumele.
Scurge legumele si racoreste-le in apa rece. Taie cartofii rondele, fasolea in jumatati si pune-le intr-un castron mare. Adauga apoi ceapa, rosiile si branza Feta faramitata si amesteca bine.
Pentru dressing omogenizeaza mustarul cu mierea si adauga sare si piper dupa gust.
Adauga jumatate din cantitatea de menta si jumatate din dressing in castron peste legume si amesteca bine.
Pune apoi salata in farfurie, stropeste cu restul de dressing si orneaza cu menta ramasa.

Timp de preparare: 30 min

Complexitate: redusa

Tarta de capsuni


Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 110 g zahar
  • 2 oua
  • 600 g capsuni
  • 2 pachetele zahar vanilinat
  • 1 pachet praf pentru sos de vanilie
  • 250 g untura

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, untul, 80 g zahar si un ou si se framanta pana ce obtineti un aluat omogen. Se acopera apoi aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa timp de 30 de minute la rece.

Capsunile se spala si se taie in jumatate. Se amesteca intr-un bol un ou, 30 g zahar, zaharul vanilinat, paraful de sos de vanilie si untura pana ce veti obtine o crema omogena.

Aluatul se intinde pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul pana ce obtineti o forma rotunda de aproximativ 34 cm Ø. Aluatul se pune apoi intr-o tava speciala pentru tarte care este unsa in prealabil cu grasime. Marginile se indoaie putin iar aluatul va fi intepat cu o furculita in mai multe locuri. Aluatul se pune in cuptorul preincalzit la 190 oC si se lasa la copt aproximativ 18 minute. Se scoate apoi din cuptor, se lasa putin la racit iar apoi se adauga feliile de capsuni. Dupa ce a-ti intins capsunile uniform pe intreaga tarta adaugati sosul de vanilie si mai puneti la cuptor pentru inca 35-40 minute pana ce tarta va capata o culoare aurie iar capsunile s-au inmuiat.

Se lasa la racit inainte de servire.

Timp de preparare: 40 min

Complexitate: medie

Valori nutritive: 256 kcal, 4 g proteine, 13 g grasimi, 30 carbohidrati.

Istoria erotica a micului dejun


Dan Silviu Boerescu este critic literar, redactor sef al revistei Playboy si bucatar personal - cu norma intreaga! - al sotiei sale, Nana.

In aceasta calitate, el este obligat sa-i pregateasca, in fiecare dimineata, micul dejun, considerat principala masa si echivalentul culinar al primului orgasm al zilei: "Mancarea este cel mai erotic lucru din viata unui barbat. De fapt, cel mai erotic lucru care dureaza in viata unui barbat".
Bonus: Nemultumirile unei neveste multumite

Ciocolata calda


Ingrediente:
  • 60 g ciocolata amaruie 70%
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 50 g frisca
  • 1 galbenus de ou



Mod de preparare

Se taie ciocolata in bucati si se pune la topit intr-o oala. Se adauga laptele si se amesteca incontinuu pana ce incepe sa fiarba. Se trage deoparte de pe foc.

Galbenusul se freaca cu zaharul, se adauga laptele fierbinete si se amesteca totul usor cu telul.

Se toarna in pahare si se pune deasupra 1-2 linguri de frisca si se pudreaza cu putin praf de cacao.

Timp de preparare: 15 min

Complexitate: redusa

Salata de somon, capsuni si fenicul

Ingrediente:
  • 200 g somon afumat
  • 1 bulb mare de fenicul
  • 50 g frunze Rucola
  • 200 g capsune
  • 100 ml ulei de masline
  • 10 ml otet din vin alb
  • 20 g mustar cu boabe
  • 15 ml miere
  • chifle integrale
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron mic, amesteca ingredientele pentru sos ( 100 ml ulei de masline, 10 ml otet din vin alb, 20 g mustar cu boabe, 15 ml miere) si asezoneaza cu sare si piper.

Pune somonul afumat, taiat fasii subtiri, feniculul, frunzele de rucola si capsunele injumatatite intr-un castron apoi toarna sosul peste salata si amesteca usor. Presara cu piper proaspata macinat si serveste imediat cu chifle integrale

Timp de preparare: 10 min

Complexitate: redusa

Prajitura alba ca zapada


Ingrediente

Pentru foi
3 oua
o lingurita rasa de praf de copt
6 linguri ulei
100 gr zahar pudra
3 linguri lapte
un praf de sare si 500 gr de faina

Pentru crema
doua linguri de faina
500 ml lapte
275 gr de zahar pudra si o lamaie
250 gr de margarina

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca 400 gr faina, cu praful de copt, sarea, ouale, laptele, si zaharul, cu mixerul, apoi se adauga uleiul. Dupa amestec se obtine o coca, o framanti in faina pana cand nu se mai lipeste.
Coca se imparte in trei, din care se intind trei foi, si se coc pe dosul tavii, uns cu unt, margarina sau ulei.
Foile se coc una cate una timp de aproximativ 7 minute, apoi trebuie verificata din minut in minut pentru a nu se arde.

Pentru crema se amesteca faina cu laptele la foc mic.
Fierbe-o pana incepe sa se ingroase, iar cand s-a ingrosat mai tine-o inca 5 minute pe foc.

Intr-un castronel separat se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga faina si laptele, dupa ce s-au racit. Coaja de lamaie se da prin razatoare si apoi aceasta se stoarce. Este necesar jumatate din coaja de lamaie si tot sucul care se adauga la crema.
Crema se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi de prajitura. Peste prajitura asezam un tocator, iar peste tocator o greutate de 1kg.

Se lasa 12 ore sa se inmoaie foile apoi se taie in romburi si se pudreaza cu zahar farin

Prajitura Greta


Ingrediente

Pentru Foi:
500 g de faina,
200 g de unt,
20 g de drojdie inmuiata in putin lapte,
3 linguri de zahar,
4 galbenusuri,
smantana cat cuprinde,
1 varf de cutit de bicarbonat,
vanilie.

Pentru umplutura:
un borcan cu marmelada,
250 g de nuci macinate,
200 g de zahar.

Mod de preparare

Se amesteca si se framanta bine ingredientele de foi pana obtinem un aluat omogen. Acesta se imparte in 3 si se intinde pe 3 foi. In tava unsa se asaza prima foaie pe care o acoperim cu o jumatate din marmelada peste care punem o jumatate din amestecul de zahar si nuci. Cea de-a doua foaie se acopera , apoi peste ea se pune restul umpluturii si se acopera totul cu cea de-a treia foaie. Se lasa prajitura sa stea o jumatate de ora apoi se coace, in cuptor mediu incins, pana se rumeneste pe toata suprafata.

Tort de ciocolata cu ricotta

Ingrediente

Blat

4 linguri de zahar
4 oua la temperatura camerei
4 linguri de faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Sirop

250 ml apa
250 g zahar
1 lingura de cacao
1 lingurita de sirop de glucoza (optional)

Crema

1 pliculet de zahar vanilat
300 g ricotta
2 linguri de coaja de portocala
2 linguri de zahar pudra

Montarea tortului

150 g ciocolata

Mod de preparare

Blatul

Discul de ciocolata
1
Se da drumul la cuptor la 350°F. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se bat iar, pana se intaresc, ca la bezea. Se pun galbenusurile sparte si faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, de jos in sus sa nu iasa aerul din albusuri. Se pune blatul intr-o forma cu diametrul 16 cm unsa si tapetata cu faina. Se pune la copt aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scos se lasa 5 minute in forma, se scoate, se lasa la racit, se taie in 3.
Blatul
2
Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g si, pe o hartie de diametrul blatului se face un disc din ciocolata topita la bain marin. Problema e ca dureaza foarte mult pana se intareste si poate fi dezlipit de pe hartia de copt. O alta varianta este aceea de a unge cu ciocolata fundul tortului si de a-l da la frigider 10-15 minute pana se intareste.

Sirop

Primul strat de crema
3
Se pun la foc mic, intr-o craticioara non-stick, ingredientele pentru sirop. Cand incep sa fiarba se reduce temperatura astfel incat sa nu dea pe afara. In cazul in care nu aveti o craticioara din teflon trebuie amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.
Al doilea strat, se insiropeaza

Crema

4
Se rade coaja de la o portocala. Se amesteca branza ricotta cu coaja de portocala, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se gusta si se ajusteaza cantitatile dupa preferinta.

Montarea tortului

O felie de tort
5
Se pune ciocolata ramasa sa se topeasca la bain marin. Pe un platou se pune discul de ciocolata (sau felia de blat cu fundul de ciocolata) si se insiropeaza cu o treime din sirop. Se pune jumatate din branza, apoi urmatoarea felie de tort, se insiropeaza. Se unge a doua felie de blat cu cealalta jumatate de crema peste care se pune ultima felie de blat care se insiropeaza. Peste tort se toarna ciocolata topita. Se poate decora cu flori din ciocolata.

Sugestii

Se poate folosi ricotta cu continut redus de grasime.

Se poate folosi ciocolata amaruie pentru disc si ciocolata cu lapte pentru ornat (eu asa am folosit si a fost perfect).

Tort cu mere si budinca

Ingrediente

Merele

4 mere mari
2 linguri de zahar
scortisoara

Budinca

1 budinca de vanilie
350 ml lapte

Blat

2 oua la temperatura camerei
2 linguri de faina
2 linguri de zahar
150 ml frisca pentru ornat

Mod de preparare

Merele

Merele
1
Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in cerc pe fundul unei cratite. Se incalzeste cuptorul la 400°F (200°C). Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.
Merele coapte cu budinca, aluatul

Budinca

2
Intre timp se face budinca. In loc de 500 ml de lapte cat scrie pe pachet de face cu 350 ml (pentru sarlota care cere 750 ml se pun 500 ml lapte). Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.

Blat

Tortul scos din cuptor
3
Se despart cele 2 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca si de la cuptor, 350°F 25 minute. Tortul se lasa sa se raceasca bine, se da la frigider 2 ore. Se rastoarna pe un platou. Se serveste a doua zi ornat cu frisca.

Tort Padurea Neagra

Ingrediente

Blat

3 oua la temperatura camerei
250 g faina
300 g zahar
115 ml ulei
50 g cacao
225 ml lapte
1 1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 pliculet de zahar vanilat
1/4 lingurita sare
ulei si faina pentru tapetat forma

Umplutura

2 borcane de visine in kirsch (500 g) sau in visinata slaba
250 g frisca batuta cu zahar pudra

Montarea tortului

500 g frisca batuta cu zahar praf
zeama de la visine

Mod de preparare

Compozitia pentru blat

Blatul

1
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se insiropeaza blatul cu zeama de la visine
2
Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar.
Se pun visinele in frisca

Umplutura si montarea tortului

3
Blatul racit se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 125 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan, scurse. Se preseaza cu mainile ca sa intre in frisca. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 125 ml frisca, al doilea borcan de visine.
Se pune frisca pe margine
4
Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeaza. Se pune frisca mai intai pe margini in golurile formate la montarea tortului.
Tort Padurea Neagra - Forêt Noire
5
Se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinta. Pe margine se poate pune ciocolata rasa. Se acopera si se da la frigider cel putin 5 ore.

Pricomigdale

Ingrediente

250 g nuci sau migdale date prin masina de biscuti
6 albusuri
3 linguri de faina cu varf
10 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

1
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste (ca la bezea).
2
Se adauga faina, nucile si zaharul vanilat se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.
3
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita sau cu un cornet cu sprit.
Pricomigdale cu Nutella
4
Se coc la foc mic-mediu, 300°F. Se pot lipi cate doua cu crema de ciocolata (Nutella) la mijloc.

Sugestii

Nucile se pot inlocui cu migdale.

Fursecuri simple

Ingrediente

250 g unt
300 g faina
225 g zahar
1 ou
2 lingurite esenta vanilie
1 varf de cutit sare

Mod de preparare

Fursecurile facute cu spritul
1
Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul. Se adauga faina si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 30 de minute
Fursecuri, prim–plan
2
Se incalzeste cuptorul la 325°F . Se pun gramajoare cu spritul in tava neunsa. Se coc la cuptor 10-15 minute.

Fursecuri cu stafide

Ingrediente

250 g unt
250 g faina
250 g zahar
250 g stafide
3 oua
rom

Mod de preparare

Zaharul cu untul
1
Se curata stafidele de codite si se pun intr-o cana cu cateva linguri de rom. Daca nu va place romul lasati-le cu putina esenta de vanilie.
2
Se amesteca cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta, cateva minute. Se adauga ouale si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun si stafidele si se amesteca pana se repartizeaza in toata coca.
Fursecurile la o distanta de 3 cm unele de altele

Inghetata cu fructe de padure


Ingrediente:
» un chec mic cu umplutura de zmeura;
» 4 linguri Creamsherry sau suc de portocale;
» 250 g zmeura proaspata;
» 125 ml frisca lichida;
» 1 lingura zahar;
» 600 g inghetata de vanilie;
» 2 linguri migdale feliate.

Mod preparare:

Etapa I: Se taie checul in felii de circa 1 cm grosime. Se stropeste fiecare felie cu sherry si se asaza pe fundul si pe marginile unei farfurii de sticla intinse. Se trece zmeura rapid printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Etapa II: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se modeleaza cupe din inghetata de vanilie si se asaza pe farfurioara. Deasupra se presara boabele de zmeura si migdalele, se orneaza cu frisca si se serveste imediat.


Bine de stiut: In loc de zmeura, puteti folosi si capsuni taiate felii.

Timp: preparare - 20 minute; la foc - nu.

Pandispan economic

Categorie: Prajituri
Specific: spaniol
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 6
Evenimente: Paste, Craciun, Revelion, Zile de nastere
Status: testat
Pandispan economic - Pandispan sau pain de Spain se consuma ca atare presarat cu zahar pudra, glazura sau creme, insa poate fi folosit cu succes la prepararea diferitelor prajituri si torturi. Pandispanul economic este o prajitura de casa atat de gustoasa si pufoasa incat, n-o sa irositi nici o bucatica.

Ingrediente

6 oua
o cana de zahar
1 zahar vanilat
1 cescuta mica de cafea cu ulei
1 cana faina

Mod de preparare

Se bat cu mixerul zaharul si ouale, se adauga zaharul vanilat, cescuta cu ulei, apoi se pune faina;

Se unge o tava de cozonac cu ulei, se pune folie de aluminiu, se varsa continutul in tava respectiva si se baga la cuptorul deja incalzit cu putin timp inainte.

Dieta cu lamai


oata lumea stie ca sucul de lamaie este o adevarata sursa de vitamina C. Un pahar de apa calda amestecata cu sucul de la o lamaie, baut dimineata pe stomacul gol, stimuleaza digestia si grabeste arderile in organism.

Dieta cu lamai nu te impiedica sa te bucuri de celalalte preparate culinare, trebuie doar ca la fiecare masa sa incluzi lamaia in meniu, sub forma de zeama sau coaja.


Vitamina C din lamaie ajuta la eliminarea celulitei pentru ca grabeste arderea grasimilor si este un puternic antioxidant, este eficienta in tratarea obezitatii, varicelor si in cazul bolilor respiratotii. Cura de lamaie dureaza 16 zile, dupa cum urmeaza, dar rezultatele sunt mai mult decat multumitoare.

In ce consta cura cu lamaie?


Se incepe prin a bea in prima zi sucul de la o lamaie.

A doua zi vei bea sucul e la doua lamai, si tot asa pana in a saptea zi cand vei bea sucul de la sapte lamai. Dupa ce ai trecut de ziua a saptea se face o pauza de doua-trei zile, dupa care se continua cura in sens invers. Se incepe prin a se bea sucul a sapte lamai in prima zi, a doua zi vei bea sucul de la sase lamai si continui pana ajungi sa bei sucul unei lamai, adica pana in a saptea zi.


Atentie!!! Sucul nu se bea concentrat. Se dilueaza cu apa plata sau cu ceaiuri.


Sfaturi care te vor ajuta in lupta impotriva kilogramelor:


- mananca cel putin cinci portii de pe zi deoarece sunt bogate in vitamine, au putine calorii, calmeaza sistemul nervos, usureaza digestia si ajuta la pierderea kilogramelor.


- renunta la alimentele fainoase si cele bogate in zahar


- elimina grasimile saturate, deoarece nu aduc produse nutritive organismului si cresc riscul de boli de inima


- manaca incet


Ca orice dieta, si aceasta are cateva contraindicatii. Suc de lamaie este contraindicata persoanelor care sufera de gastrite hiperacide si ulcer.

Regimul drastic al Angelinei Jolie: -10 kg in 21 de zile


Pentru noul ei rol, din filmul "Salt" Angelina Jolie se ambitioneaza sa slabeasca aproape 10 kg. Ea interpreteaza rolul uei asasine CIA, Eveline Salt, care este fortata de imprejurari sa se deghizeze in barbat. Asadar, pentru a semana cat mai mult un barbat, Angelina este decisa sa-si "remodeleze" trupul si sa piarda cat mai mult din formele feminine.


Pentru asta, ea s-a oprit asupra unui regim drastic, devenit celebru in perioada anilor '90. Este vorba de dieta de detixifiere a Marthei Vineyard („Martha’s Vineyard Detox Diet”), care garanteaza pierderea a 9.5kg in 21 de zile.

Planul dieta nu-i permite decat sa consume lichide, o data la doua ore, in timp ce hrana solida este total exclusa.

Alcoolul, de orice fel si in orice cantitati, este de asemenea exclus. Mesele sunt constituite din doua pahare de sucuri (shake-uri) sau piureuri din diverse fructe si legume, supe, ceaiuri de plante si suplimente.

In plus, pe langa regimul alimentar calculat, este recomandata si multa miscare zilnica.

Dieta Marthei Vineyard este total diferita de orice tip de dieta clasica, motiv pentru care nu este recomadata decat a fi urmata timp de 2, 7 sau 21 de zile. Ea se poate relua dupa minimum 6 luni.

Dieta de detoxifiere, in general, este un plan alimentar ce presupune obiceiuri alimentare stricte, care ajuta la curatarea organismului de toxine si la pierderea in greutate, in acelasi timp. In ciuda planului drastic, se pare ca astfel de diete sunt recunoscute pentru ca sporesc rezistenta organismului, imbunatatesc digestia dar si starea psihica generala.

Datorita consumului foarte redus de calorii pe care il presupne un asemenea tip de regim, foarte multi dintre cei care se decid sa-l urmeze se confrunta cu probleme, la un moment dat- ameteli, dureri de cap, greturi, dureri musculare, oboseala.

Aceste consecinte le resimte si Angelina pe pielea ei, dupa cum reiese din declaratiile unor apropiati ai familiei. Nici chiar partenerul ei, Brad Pitt, nu este de acord cu aceasta dieta, pe care o considera "periculoasa si inutila".

Reteta de slabit:

Antrenamentul 1

Exercitii:
1. Abdomen: ridicari de trunchi din culcat pe spate cu genunchii ridicati: 1 serie x 40 repetari( pentru incepatoare 20 repetari )
2. Sapte - culcat facial - extensii de trunchii 2 seriii x 25 repatari , pauza 2-3 minute intre serii
2. Pectorali: lucru cu gantere pentru piept - 3 serii x 10-15 repetari, pauza de 2-3 minute intre serii ( bratele ridicate lateral, coatele in flexie , apropierea antebratelor) se poate lucra tot din culcat pe spate.
3. Umeri: impins din culcat cu gantere - 3 serii x 10-15 repetari, pauza de 2-3 minute intre serii
4. Biceps: flexii alternative cu gantere - 3 serii x 10-15 repetari, pauza de 2-3 minute intre serii
5. Triceps: flotari la perete - 3 serii x 10-15 repetari cu pauza de 2-3 minute intre serii


Antrenamentul 2

Exercitii:
1. Abdomen: ridicari de trunchi din culcat pe spate cu genunchii ridicati - 1 serie x 40 repatari ( incepatoare 20 ) SAU pana la epuizare.
2. Coapse: fandari cu gantere alternativ cu fiecare picior - 3 serii x 10-15 repetari, pauza de 2-3 minute intre serii
3. Fesieri: urcari pe scaun sau banca alternativ cu fiecare picior - 3 serii x 10-15 repetari, pauza de 2-3 minute intre serii
4. Gambe: ridicari pe virful unui picior cu o gantera in mina opusa - alternativ cu fiecare picior - 3 serii x 10-15 repetari cu pauza de 2-3 minute intre serii



Programul pe zile

Luni - antrenamentul 1
Marti - aerobic (20-30 min bicicleta stationara, sau alergare pe banda , sau cel mai indicat alergare in parc sau pe stadion )
Miercuri - antrenamentul 2
Joi - aerobic (20-30 min alergare in aer liber sau pe banda)
Vineri - antrenamentul 1
Simbata si duminica liber
Luni - antrenamentul 2

In continuare se alterneaza antrenamentele de fitness si aerobic ca mai sus.

Intodeauna exercitiile se incep pe grupe musculare de sus in jos.

Succes! Asta e unul din zecile de programe de antrenament, pe care il puteti face acasa daca va cumparati cateva gantere si o salteluta de aerobic, sau la o sala de fitness.

Retete de slabit - Semiajunarea


Este ceva mai mult decat o cale de slabit, avantajul acestei retete de slabit este ca iti curata complet organismul.
Timpul de desfasurare a acestei retete de slabit este de 21 de zile si va fi urmata doar sub supraveghere medicala, intr-un spital de specialitate (nutritie), dar avantajul acestei retete de slabit este ca se poate face si de acasa, semiajunarea (de la 1 la 2 zile):
Cele 3 componente de baza: infuzie de plante, spanac si suc de lamaie.
Timpul acestei retete de slabit este de cel mult 2 zile
Castigul acestei retete de slabit este ca veti scapa de pana la 1/2 kilograme pe zi.
Contraindicatii:
Dezavantajul acestei retete de slabit este ca nu include persoanele cu probleme pulmonare, cardiace si renale.
In continuare va prezentam tabelul acestei reteta de slabit:
De dimineata: o cana cu ceai ( infuzie) slab, neindulcit
La ora 10: un pahar (200 ml) cu suc de legume sau de fructe, ori amestecuri ale acestora - spre exemplu para+mar; lamaie+grepfrut; telina+morcov. Sucul de legume nu trebuie amestecat cu cel de fructe!
La amiaza: o portie (250 ml) supa de carne, fara prea multe grasimi
La ora 16: un pahar cu suc de fructe
Pe la ora 20: o portie de supa de verdeturi
Iar seara, la ora 22: un pahar cu suc de fructe
Avantajele acestei retete de slabit:
Poate fi repetata la fiecare doua luni.
Dezavantajele acestei retete de slabit:
Duce la scaderea mesei musculare. Provoaca senzatie de ameteala si greata.
Parerea doctorului:
Dr. Soare Gheorghe - medic principal medicina interna, medic primar endocrinologie
“O ajunare, pe o perioada scurta cu lichide, care sa curete organismul, nu are de ce sa-i dauneze acestuia. Pentru ajunari pe perioade mai lungi, este necesar sa va internati in centre specializate - nu le urmati niciodata acasa, fara vreun sfat de la un specialist”.
Punctaj:
Varietate: un punct
Kilograme eliminate: patru puncte
Sanatos: patru puncte
Durata: cinci puncte
Situatia finala: acestei retete de slabit ii corespunde nu mai mult de o saptamana.
1 punct = dezamagitor
2 puncte = normal
3 puncte = destul de bine
4 puncte = exceptional
5 puncte = nemaipomenit

Cele mai bune alegeri in materie de retete de slabit


Majoritatea oamenilor detin un risc destul de mare in ceea ce priveste aparitia bolilor cardiovasculare, acest lucru aparand ca efect al urmarii unei retete de slabit ce recomanda cele cinci gustari (pe portii) de legume si fructe pe zi.
Concluzia trasa in urma unui studiu facut pe Internet, arata ca de fapt indicatiile in ceea ce priveste consumul de legume si fructe au creat de nenumarate ori confuzii in randul consumatorilor. Va prezentam mai jos dozarea corecta de legume si fructe si de asemenea alegerile considerate cele mai sanatoase.
Kiwi are un numar mare de proprietati nutritive si de asemenea o cantitate destul de mare de vitamina C, chiar mai mare decat are 1 portocala. Merele sunt indicate pentru scaderea nivelului de colesterol si au un continut de fibre de 80%. Banana are un continut mare de potasiu. Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si se recomanda in foarte multe retete de slabit. Un mar sau o banana reprezinta o portie, insa daca luam pepenele sau ananasul, 1 felie e suficienta, cu atat mai mult daca sunteti pe perioada unei retete de slabit.
Legumele din diferite retete de slabit care sunt considerate echilibrate sunt urmatoarele: dovleacul si morcovii, care care sunt bogati in vitamina A si betacaroten si se pot consuma si in prajituri, dar si in supe. Broccoli si conopida reprezinta adevarate “izvoare” de carbohidrati. Varza contine intregul complex de vitamine B. Rosiile ajuta la cresterea imunitatii organismului si sunt bogate in fier. Toate aceste legume mentionate mai sus sunt indicate in orice retete de slabit.
De asemenea, aceleasi legume si fructe sunt obligatorii pentru a avea o alimentatie sanatoasa. Orice retete de slabit echilibrate se constituie din trei mese principale si doua gustari bazate de fructe proaspete. Oricat de mult ati vrea sa mancati o prajitura, este mai bine sa va ganditi ca 1n fruct este ca mult mai sanatos. Prajitura are un numar prea ridicat de calorii, in schimb, 1 mar sau un alt fruct va va ajuta nu doar sa eliminati caloriile, ci va contribui si la mentinerea unei stari de sanatate bune.

10 indicatii principale in retete de slabit


1. Nu exista nici o smecherie in pierderea stratului de grasime. Atunci cand urmati diferite retete de slabit, este obligatoriu sa respectati cu strictete reteta urmata. Altfel spus, tineti sub control, sau chiar incercati sa limitati cantitatea de mincare si de bautura pe care o consumati. In cazul in care volumul energiei este mai scazut decit volumul caloriilor asimilate, veti castiga cateva kilograme in plus.
2. Incercati sa va mentineti sau chiar sa va mariti masa musculara, in special facand fitness si multa miscare. Muschii sunt mereu activi in ceea ce priveste metabolismul si au nevoie de calorii multe. Cu cit masa musculara e mai redicata, cu atit veti avea nevoie de un numar mai mare de calorii pentru a-i ingriji si a-i intretine. Puteti consuma cantitati destul de mari de alimente dar totusi nu o sa luati in greutate.
3. Sportul va va ajuta foarte mult in orice fel de retete de slabit pe care le veti urma. Intr-o sedinta se pot consuma chiar si pana la 500 de calorii.
4. In timpul unei retete de slabit va fi nevoie sa calculati tot timpul. Calculati-va numarul de calorii pe care trebuie sa il consumati intr-o zi pentru a avea energie destula in a va mentine greutatea corporale fara a face miscare. Nu ignorati acest aspect si micsorati in fiecare saptamana numarul de calorii.
5. Nu mai consumati nimic inainte de a va baga in pat. Pentru somn nu este nevoie de un numar prea mare de calorii. Acestea trebuie depozitate undeva. Asa ca, diferenta intre ultima masa servita si momentul in care va hotarati sa va puneti la somn trebuie sa fie de minim 2 ore.
6. Pe perioada unei retete de slabit este recomandat sa mancati putin si des. Aceste mesele dese va ajuta sa evitati infometarea si sa va mentineti energia la un nivel constant.
7. Avantajul unei retete de slabit il gasiti in achizitioanarea alimentelor care au un continut mare de fibre. Astfel de alimente sunt: salatele, legumele verzi, fructele, care au o cantitate redusa de calorii si care ajuta la curatarea intestinul.
8. Consumati produse cu un nivel scazut de grasimi. Din grasimi trebuie sa luati maxim 20% din totalul de calorii din cadrul unei mese, niciodata mai mult.
9. Supele sunt cele mai indicate in timpul unei retete de slabit. Cateva legume, niste paste fainoase si carnea de la un piept de pui pot fi ingredientele perfecte ale unei supe hranitoare, gustoase si in cacelasi timp cu putine calorii.
10. Adaugati condimente in mincare. Condimente precum piperul, ardeiul iute sau sosul picant ajuta la o mai buna ardere a grasimilor.

Retete de slabit top model


Lista alimentelor permise pe perioada acestei retete de slabit:
1. Cereale integrale
2. Legume
3. Dovleac
4. Alune de padure in cantitati mici
5. Peste sau pui o data pe zi
6. Pere si mere
Lista alimentelor nepermise pe perioada acestei retete de slabit:
1. Carne
2. Cafea
3. Zahar
4. Struguri, banane mango,
La micul dejun puteti servi un bol cu lapte degresat si cereale din ovaz cu stafide, 2 felii de paine neagra unse cu un pic de unt si cu 2 lingurite de miere.
Ca desert- un morcov si o radacina de telina.
La masa de pranz puteti alege intre doua variante:
Varianta 1: un bol cu supa cu legume, 1 mar si doi- trei biscuiti digestivi.
Varianta 2: Salata de iarna preparata din varza rosie sau alba, 1n morcov, boabe de porumb, zeama de la 1 mar amestecat cu zeama de la 1 lamaie. Se mai pune maioneza din soia si se mananca doar cu paine integrala.
Pentru desert se recomanda:
un bol mic de supa cu legume- preparata din ce legume preferati.
Cina:
Ziua 1: cod file gatit in lapte, cu putin patrunjel, unu- doi morcovi si 1 mar copt.
Ziua 2: piept de pui la gratar, dar atentie! fara pielita, unu- doi morcovi, o bucatica de branza si 1 mar.
Ziua 3: 2 linguri de ton cu orez, niste salata din: 1 mar, stafide si 6 nuci.
Ziua 4: bucati mici de carne de pui gatite cu legume (puteti inlocui puiul cu orez), 1 mar copt.
Ziua 5: somon file preparat la cuptor, garnisit cu legume: conopida, morcov, telina.
Ziua 6: tocana din morcovi, conopida, mazare, telina si sos de soia.
Ziua 7: repetati la alegere meniul din una din zilele precedente.
Cu ajutorul unei astfel de retete de slabit echilibrata puteti slabi, mentinandu-va in acelasi timp frumusetea pielii si cea a parului si oferind organismului vitaminele si elementele fundamentale de care are nevoie.
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template