Ingrediente
Pentru foi
3 oua
o lingurita rasa de praf de copt
6 linguri ulei
100 gr zahar pudra
3 linguri lapte
un praf de sare si 500 gr de faina
Pentru crema
doua linguri de faina
500 ml lapte
275 gr de zahar pudra si o lamaie
250 gr de margarina
Mod de preparare
Pentru foi se amesteca 400 gr faina, cu praful de copt, sarea, ouale, laptele, si zaharul, cu mixerul, apoi se adauga uleiul. Dupa amestec se obtine o coca, o framanti in faina pana cand nu se mai lipeste.
Coca se imparte in trei, din care se intind trei foi, si se coc pe dosul tavii, uns cu unt, margarina sau ulei.
Foile se coc una cate una timp de aproximativ 7 minute, apoi trebuie verificata din minut in minut pentru a nu se arde.
Pentru crema se amesteca faina cu laptele la foc mic.
Fierbe-o pana incepe sa se ingroase, iar cand s-a ingrosat mai tine-o inca 5 minute pe foc.
Intr-un castronel separat se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga faina si laptele, dupa ce s-au racit. Coaja de lamaie se da prin razatoare si apoi aceasta se stoarce. Este necesar jumatate din coaja de lamaie si tot sucul care se adauga la crema.
Crema se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi de prajitura. Peste prajitura asezam un tocator, iar peste tocator o greutate de 1kg.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.