Ingrediente:
» un chec mic cu umplutura de zmeura;
» 4 linguri Creamsherry sau suc de portocale;
» 250 g zmeura proaspata;
» 125 ml frisca lichida;
» 1 lingura zahar;
» 600 g inghetata de vanilie;
» 2 linguri migdale feliate.
Mod preparare:
Etapa I: Se taie checul in felii de circa 1 cm grosime. Se stropeste fiecare felie cu sherry si se asaza pe fundul si pe marginile unei farfurii de sticla intinse. Se trece zmeura rapid printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Etapa II: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se modeleaza cupe din inghetata de vanilie si se asaza pe farfurioara. Deasupra se presara boabele de zmeura si migdalele, se orneaza cu frisca si se serveste imediat.
Etapa II: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se modeleaza cupe din inghetata de vanilie si se asaza pe farfurioara. Deasupra se presara boabele de zmeura si migdalele, se orneaza cu frisca si se serveste imediat.
Bine de stiut: In loc de zmeura, puteti folosi si capsuni taiate felii.
Timp: preparare - 20 minute; la foc - nu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.