- 3 foi de sushi-nori (foi de alge uscate si presate)
- 200 g orez cu bobul lung
- 3 linguri otet (de preferat otet din orez)
- 4 lingurite zahar brun
- 1/2 lingurita sare de mare
- 2 conserve ton in suc propriu
- 1 castravete lung
- 1 ceapa
- 3 linguri sos de soia
- Speli orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. il fierbi la foc mic, timp de 7-8 minute, in 500 ml apa usor sarata. Cand apa a scazut, stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute.
- Pentru a obtine sosul, amesteci otetul cu zaharul si sarea, pana la completa dizolvare. Torni sosul peste orez si omogenizezi, folosind doua ustensile de lemn.
- Speli castravetele. Cureti, speli si tai marunt ceapa. Scurgi tonul din conserva si il amesteci cu ceapa si 1 lingura sos de soia. Tai castravetele in bastonase subtiri si lungi.
- Intinzi un servet de bambus. Asezi peste el intai o folie de plastic, apoi o foaie sushi-nori. intinzi 1/3 din orez, iar deasupra pui ton si bastonase de castravete. Rulezi ajutandu-te de bambus. Procedezi la fel pentru celelalte doua foi de alge.
- Despachetezi ruloul din folia de plastic. Umezesti lama unui cutit bine ascutit si tai ruloul in bucati de aproximativ 4-5 cm. Le servesti stropite cu sos de soia, alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.
Preparare: 30 minute
Bucatarul te invata:
In Japonia, sushi este un preparat traditional cu orez. Exista o mare varietate de combinatii pentru umpluturi, de la fileurile de peste crud si fructele de mare, pana la tofu si legume. Acum gasesti si in supermarketurile noastre sushi-nori, la pretul de aproximativ 10 ron/pachetul cu 10 bucati.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sushi cu ton "
Va dorim " Pofta Buna ".
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.