- 1 punga (450 g) amestec mexican de legume congelate
- 150 g smantana
- 1 lingura faina
- 1/2 legatura patrunjel
- piper
- sare
- Intr-un vas cu volumul de 2 litri, pui la fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, adaugi amestecul de legume congelate si le lasi sa fiarba timp de 10 minute.
- Scurgi legumele in strecuratoare si le treci repede, printr-un jet de apa rece.
- Pentru sosul alb, fierbi la foc mic faina dizolvata in 150 ml apa.
- Pentru a nu se forma cocoloase, amesteci incontinuu, pana cand sosul se ingroasa. Reduci intensitatea focului, adaugi smantana, sare si piper dupa gust si lasi sosul sa mai dea in cateva clocote.
- Amesteci usor sosul cald cu legumele, iar daca mai este cazul, sarezi din nou preparatul.
- Ornezi cu frunze de patrunjel tocate.
Portii: 3
Preparare: 25 minute
Bucatarul te invata:
...in bucataria mexicana, cele mai des folosite ingrediente vegetale sunt porumbul, fasolea, ardeii, rosiile, bananele si fructul de avocado? Desi sunt faimoase preparatele condimentate cu ardei iute, nu toate mancarurile mexicane sunt iuti. In mod obisnuit, mexicanii isi condimenteaza mancarea cu usturoi, ardei iute, foi de dafin, piper, chimen, coriandru, ceapa, oregano, cuisoare si scortisoara. Le consuma cu tortilla, painea lor traditionala.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Salata mexicana "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.