- 1/2 kg fasole neagra
- 1 conserva cu porumb
- 4-5 rosii
- 2 cepe
- 1 lingura cu ulei
- 1 legatura de patrunjel
- frunze de menta
- sare
- piper
- Pune fasolea la inmuiat de seara pentru a mai limita din timpul de fierbere.
- A doua zi, fierbe fasolea, avand grija sa-i schimbi apa de 3-4 ori.
- Cand este gata, pune-o la scurs intr-o strecuratoare si las-o sa se raceasca, intre timp, spala rosiile, taie-le cubulete si amesteca-le apoi cu ceapa taiata marunt sau solzisori, patrunjel tocat si porumb.
- Condimenteaza cu sare si piper. Amesteca legumele cu fasolea si potriveste de gust.
- Toarna si 1 lingura cu ulei de masline.
- Se serveste rece, cu nachos, chipsuri condimentate si asezonata cu frunze de menta.
Aceasta salata trebuie asezonata cu cateva picaturi de otet de mere. in plus, mai poate fi servita si cu sos salsa care se prepara din 2 cepe, 4 rosii, un ardei iute, zeama de la o lamaie, 2 linguri cu ulei de masline, sare si piper. Toaca toate legumele foarte marunt, apoi amesteca-le cu ulei, zeama de lamaie si condimente. Lasa totul la marinat cam 45 de minute inainte de a servi.
Portii: 4
Preparare: 40 minute
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Salata de fasole neagra "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.