- 1 kg carne tocata de porc slaba
- 1 ceapa
- 2 linguri cu ulei
- 2 ardei grasi
- 3-4 rosii
- 1 ardei iute
- 1 morcov1 cana cu supa de carne
- 2 catei de usturoi
- 4 lipii
- sare
- piper
- Pune uleiul la incins, apoi adauga carnea de porc.
- Las-o la calit, amestecand incontinuu, apoi stinge cu supa de carne.
- Taie marunt ardeiul iute si adauga-l impreuna cu usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare si piper, in tigaia cu carne.
- Mai lasa pe foc pana scade apa. Incalzeste lipiile in cuptor, apoi umple-le la mijloc cu carne, nu inainte de a asezona cu morcov ras, rosii si ardei gras tocati.
- Daca vrei, poti sa adaugi si frunze de salata verde.
In umplutura de burrito poti sa adaugi branza sau cascaval ras, cat timp carnea este calda. La fel de bine poti sa aromezi totul cu patrunjel verde si cateva lingurite cu zeama de lamaie. Mexicanii adauga in compozitie si un fruct de avocado pasat.
Buritto inseamna in limba spaniola "magarus". Este posibil ca acest preparat sa fii primit numele de "buritto" de la faptul ca lipia umpluta cu carne seamana la forma cu urechea unui magar.
Portii: 4
Preparare: 45 minute
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Burritos mexicani "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.