- 2-3 foi de placinta (in functie de marimea vasului in care se prepara musacaua)
- 1 cub mic de unt
- 600 g carne tocata amestec (vita si porc)
- 1 ceapa mare
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- condimente uscate (amestec de cimbrisor, busuioc, dafin, oregano, usturoi, piper)
- un praf de sare
- un praf de piper
- 1 legatura de patrunjel verde
- cateva masline
- 2 oua
- cascaval
- 1 dovlecel verde
- putin ulei de masline
- 5-6 cartofi.
- Din 5-6 cartofi prepari un piure pufos (dupa gust, eu l-am preparat cu o lingura de ulei de masline).
- Dovlecelul, feliat si putin sarat, il prajesti in putin ulei.
- Tai ceapa marunt si o calesti intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu ardeiul feliat subtire, cu usturoiul feliat, apoi adaugi si carnea tocata si lasi sa scada bine sucul lasat.
- Condimentezi dupa gust.
- Ungi un castronel de yena cu putin unt sau margarina, apoi asezi patratele de foi de placinta, cu colturile pe marginea vasului (ca o floare).
- Asezi cu o lingura un strat de piure de cartofi, apoi un strat de carne tocata, presari un strat de verdeata tocata fin, iar deasupra asezi un strat de piure.
- Ultimul strat trebuie sa fie de carne, apoi presari verdeata si il inchizi deasupra cu un strat de dovlecel prajit, asezand feliutele una langa alta.
- Torni deasupra ouale batute, razi cascaval si ornezi cu jumatati de masline.
- Dai totul la cuptor circa 15 minute, apoi scoti cu grija compozitia din vas, pe un platou.
- Tai musacaua in portii potrivite, dupa ce s-a racit putin.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca in cosulet "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.