- 250 g dovlecei (2 bucati medii)
- 100 g carne fiarta
- 15 ml ulei
- 150 g rosii (4 bucati)
- cate 1/2 legatura de marar si patrunjel.
- Speli si cureti carnea foarte bine si o pui la fiert in apa rece cu sare.
- Cureti dovleceii de coaja, ii tai rondele pe care le oparesti pentru 2-3 minute in apa clocotita.
- Dupa ce carnea s-a fiert (pastrezi zeama), o treci prin masina de tocat si o amesteci cu verdeata.
- Intr-un vas (care trebuie sa intre intr-un alt vas putin mai mare si umplut cu apa) asezi straturi alternative de rondele de dovlecei fierti, rosii taiate rondele si came.
- Torni zeama de la fierberea carnii adaugi untdelemnul si dai la cuptor sa se fiarba la bain-marie.
Pregatire: 50 minute
Bucatarul te invata:
- Preparaat astfel, retetea este indicata celor care sufera de gastrite hiperacide, ulcer gastro-duodenal, hepatite si boli de rinichi.
- Cu adaos de smantana e buna pentru boli renale si ulcer gastroduodenal, iar cu iaurt e permisa pentru suferinzii de hepatita si colecistopatie.
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca de dovlecei si carne "
Va dorim " Pofta Buna ".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.