- 200 g unt sau margarina
- 1 ou
- 4 linguri de zahar pudra
- 100 g alune sau nuca prajita in cuptor
- 200 g faina
- 2 linguri de lapte
- 1-2 linguri smantana ca sa nu fie aluatul sfaramicios, sare.
Pregatesti asa:
- Framanti aluatul din toate ingredientele si-l lasi la rece 30-40 de minute.
- Il asezi intr-o forma rotunda si-l intepi in mai multe locuri ca sa nu se umfle.
- Il coci 25-30 de minute la foc potrivit.
- Dupa ce s-a racit, ii pui crema.
- 1 plic budinca de vanilie
- 350 ml lapte
- 50 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat (sau faci o crema de vanilie)
- frisca (facultativ).
- Praful de budinca il amesteci cu 5 linguri de lapte, iar restul de lapte il pui la fiert cu zaharul tos si zaharul vanilat.
- Apoi adaugi budinca.
- Amesteci continuu pana se ingroasa, apoi o iei de pe foc.
- Dupa ce s-a racit, poti adauga si putina frisca.
- Torni crema pe blat.
- 1 kiwi
- 1 compot de ananas
- 1 portocala
- 1 mandarina
- 2-3 mere cu coaja rosie
- 1 plic gelatina transparenta.
- Decorezi tarta cu fructele taiate feliute, iar din mere poti face un trandafiras sau mai multi.
- Peste fructe, torni gelatina transparenta, pregatita dupa instructiunile de pe plic.
- Ai nevoie doar de 1/2 de plic sau folosesti siropul de la ananas amestecat cu 1 plic de gelatina inmuiata in apa rece si pe care-l lasi pe foc pana se incheaga, apoi, caldut, il torni peste fructele de pe tarta.
- Astfel aranjata, tarta o vei pune la frigider macar pentru o ora.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.