Alimentele bogate in grasimi saturate si in zaharuri favorizeaza aparitia depresiei la femei, provocand stari emotionale fluctuante, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk.
Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au aratat ca fluctuatiile emotionale sunt mai frecvente in cazul femeilor care consuma alimente ce contin un nivel mare de grasimi si zahar.
Starile de spirit schimbatoare sunt mai des intalnite la femeile, cu varste intre 20 si 93 de ani, care timp de mai mult de zece ani au mancat alimente procesate si bogate in grasimi.
Concluziile se bazeaza pe 10 ani de observatie a influentei regimului alimentar asupra a 1.046 de femei. Dintre acestea, 925 nu sufereau de oscilatii emotionale, in timp ce 121 aveau simptome de depresie si anxietate, potrivit studiului publicat in American Journal of Psychiatry.
Relatia intre comportamentul alimentar si anumite afectiuni psihiatrice a fost validata pentru toate categoriile de varsta, greutate, nivel economic, statut social si obiceiuri de consum pentru tigari si alcool.
Studiul arata ca sunt necesare noi investigatii pentru a putea determina daca o dieta nesanatoasa provoaca un declin al functiilor mintale sau daca este valabila reciproca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.