Pina Colada Pentru a realiza acest cocktail aveti nevoie de 5 cl rom alb, 2-3 cl frisca lichida, 2 cl cocos, 8-10 cl suc de ananas.Se combina in shaker cca. 10 minute, apoi se strecora prin gheata intr-un pahar de "long drink". La final se orneaza cu ananas prospat. |
Marguerita Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4 cl tequilla alba, 3 cl triplu sec, 3 cl suc de lamaie. Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o felie de lamaie, apoi se glazureaza gura paharului cu sare. Strecurati amestecul din shaker prin gheata si ornati cu o felie de lamaie. |
Cosmopolitan
Pentru a prepara acest cocktail aveti nevoie de 4-5 cl vodka, 3 cl triplu sec, 2-3 cl suc de lamaine, 4-5 cl de suc de afine, cirese sau visine. Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata.
Kiss in the dark
Durata: 10 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 80 ml gin, 80 ml lichior de cirese, 10 ml vermut alb, 1 felie de lamaie, 1 cireasa.
Mod de preparare:
Se umple paharul de amestec cu gheata, apoi se adauga ingredientele si se amesteca;
Se toarna intr-un pahar racit in prealabil, se decoreaza cu o felie de lamaie si o cireasa maraschino.
La vie en rose
Durata: 5 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente: 1 cub de zahar, 1 lingura sirop de trandafiri, 2 linguri de apa, 250 ml sampanie rose.
Mod de preparare: Siropul de trandafiri se dilueaza cu 2 linguri de apa si se pune la dizolvat cubul de zahar. Solutia obtinuta se toarna intr-un pahar de sampanie inalt completand cu sampania rose. Se orneaza pe marginea paharului cu capsuni si lamaie.
Acapulco Gold Colada
Durata: 10 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 3 cl Tequila Anejo, 2 cl Rum Bacardi Carta Oro, 3 cl crema de cocos, 3 cl grapefruit, 6 cl suc de ananas.
Mod de preparare:
Se toarna toate ingredientele intr-un blender cu gheata sfaramata in prealabil.
Se centrifugheaza la viteza mare timp de circa 10-12 secunde si se toarna intr-un tumbler mare.
Apoi, se decoreaza cu o felie de grapefruit si o cireasa pe marginea paharului; cealalta cireasa si paiul se pun direct in pahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.