Video Play

Latest Post

Retete > Mancaruri > Musaca

Written By Marijuana on marți, 30 decembrie 2008 | 12:14

Musaca

Ingrediente

1 kg cartofi sau dovlecei sau vinete
400 g carne tocata
1 ceapa mare
2-3 oua
200 ml bulion sau 2 rosii mari
1/2 legatura patrunjel
2 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
smantana pentru servit

Mod de preparare

Musacaua fara sos
1
Se taie ceapa cubulete mici si se caleste in ulei si apa. Cand este aproape translucida se pune carnea tocata si se mai lasa 5 minute. Se adauga bulionul si condimentele si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se lasa sa se raceasca. Cand e rece se amesteca cu 3 oua batute bine si patrunjelul.
O portie de musaca
2
Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie felii de 1 cm grosime. Daca folositi dovlecei sau vinete se presara sare pe felii si se lasa 20 de minute pe un servet care sa absoarba zeama formata.
3
Intr-o tava de 22x33 cm se pune un strat de cartofi, apoi se pune carnea si al doilea strat de cartofi. Se acopera cu apa sau supa. Se da la cuptor la foc mediu 450°F cam o ora. Se verifica daca s-au fiert cartofii. Se serveste calda cu smantana.

Sugestii

Se pot fierbe sau praji cartofii, dovleceii si vinetele inainte de a fi pusi in tava ca sa se faca mai repede.



Retete > Mancaruri > Lasagna

Lasagna

Ingrediente

450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de rosii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de faina
1 cub de unt (25 g)
2 catei de usturoi
250 ml supa pui
sare, piper, rozmarin, nucsoara
3 linguri vin alb

Mod de preparare

Cum se aranjeaza
1
Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu 2-3 linguri de ulei, sare si piper. Cand a inceput sa se faca, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte.
Primul strat
2
Dupa ce a scazut se adauga bulionul (se poate pune si sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) si vinul. Se mai lasa 2 minute dupa ce da in clocot.
Se incepe al doilea strat
3
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, faina, un varf de cutit de rozmarin si un varf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” si se amesteca continuu sa nu se prinda de fund. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe 5 minute ca sa se ingroase mai mult. Se imparte in 3.
Lasagna, calda, scoasa din cuptor
4
Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte in 3.
O portie de lasagna
5
Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, foi, sos alb, branza. Se pune apa sau supa pana la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa branza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pana sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor.

Sugestii

Atentie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luati din cele care nu trebuiesc fierte inainte. In caz ca aveti foi care trebuiesc fierte urmati instructiunile de pe cutie.

Retete > Mancaruri > Hamburger Cheese Eggs

Hamburger Cheese Eggs

Ingrediente

Hamburgerii

1 kg carne tocata de vita cu 20% grasime
1/2 ceapa rosie
1/4 ardei gras

se ia ca masura o lingurita de 5 ml

1/4 boia iute
1 sare cu aroma de telina
1 chimen
1 nucsoara
1 oregano
1/4 busuioc
1 catel de usturoi
1 lingura rasa de zahar maro
1 lingura rasa de sos de rosii
1 lingura rasa de ketchup
2 linguri de fasole fiarta

Prepararea

150 g varza
1 rosie mare
6 oua
6 felii de cascaval (Hochland - invelite individual)
2 cartofi prajiti
6 chifle
maioneza, ketchup, mustar
castraveti murati - optional

Mod de preparare

Hamburgerii

1
Aveti grija ca linguritele sa fie rase nu cu varf. Toate condimentele trebuie sa fie praf. Se amesteca carnea cu toate condimentele si sosurile. Se da prin masina de tocat ardeiul, ceapa si fasolea si se amesteca cu carnea. Se da la frigider 1 ora.
Hamburgerul cu cascaval si ou

Prepararea

2
Se formeaza 6 hamburgeri cu mainile ude. Se prajesc pe gratar sau in tigaie cate 5-7 minute pe fiecare parte sau dupa preferinta. Cu 2 minute inainte de a-l scoate se pune cate o felie de cascaval pe fiecare burger ca sa se topeasca. Se prajesc ouale ochiuri. Se taie chiflele in 2 si capacul se scobeste de miez. Varza se taie fideluta si se amesteca cu maioneza si ketchup, rosiile se taie felii rotunde de 0,5 cm grosime. In scobitura formata se pune varza , cartofii prajiti si felii de castravete murat. In chifla se pune: hamburgerul, oul, felie de rosie si deasupra se pune capacul umplut. Se servesc calzi, eventual alaturi de cartofi prajiti.

Retete > Mancaruri > Frigarui

Frigarui

Ingrediente

500 g ceafa sau pulpa de porc(sau orice alta carne)
200 g carnati
200 g bacon sau costita
10 ciuperci
2 cepe mari
3 rosii
1 ardei
1 dovlecel
1 capatana usturoi
sare, piper, cimbru, condimente pentru fripturi

Mod de preparare

Frigarui
1
Se taie carnea cubulete cu latura de aproximativ 3 cm. Se freaca cu condimente bine. Se taie si restul de ingrediente dupa preferinta; cubulete sau felii. Se pun pe bete cate o bucata din fiecare ingredient apoi se reia.
Frigarui
2
De preferat se lasa peste noapte la rece. Daca nu aveti timp sa le lasati sa stea macar cateva ore nu e nici o problema. Se prajesc la gratar pe jar.

Retete > Mancaruri > Fasole verde cu friptura de pui

Fasole verde cu friptura de pui
Ingrediente
Fasole
1 kg fasole verde
1 ceapa mare
200 g bulion sau 2 rosii mari
un cub de supa
1/2 legatura marar si patrunjel
6 linguri de ulei

riptura

1/2 de pui
2 catei usturoi
4 linguri de vin
condimente pentru pui

Mod de preparare

Fasole verde cu friptura de pui
1
Se spala fasolea si se curata de ate. Se taie ceapa cubulete mici si se caleste cu 2 linguri de ulei si apa la foc mic. Cand ceapa e aproape transparenta se adauga bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Intr-o cratita se amesteca fasolea cu ceapa, cubul de supa, sare, piper, verdeturi, se acopera cu apa si se da la cuptor la foc mediu o ora.
2
Se taie jumatatea de pui in 4 bucati. Se taie usturoiul felii, se cresteaza puiul din loc in loc si se baga usturoiul in buzunarele formate. Se freaca cu sare, piper, condimente. Se pune intr-o tava acoperit pe jumatate cu apa, vin si restul de ulei. Se pune in cuptor si se lasa tot o ora. Se intoarce dupa 45 de minute.

Retete > Mancaruri > Fasole verde cu friptura de pui

Fasole verde cu friptura de pui
Ingrediente
Fasole
1 kg fasole verde
1 ceapa mare
200 g bulion sau 2 rosii mari
un cub de supa
1/2 legatura marar si patrunjel
6 linguri de ulei

Friptura

1/2 de pui
2 catei usturoi
4 linguri de vin
condimente pentru pui

Mod de preparare

Fasole verde cu friptura de pui
1
Se spala fasolea si se curata de ate. Se taie ceapa cubulete mici si se caleste cu 2 linguri de ulei si apa la foc mic. Cand ceapa e aproape transparenta se adauga bulionul si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Intr-o cratita se amesteca fasolea cu ceapa, cubul de supa, sare, piper, verdeturi, se acopera cu apa si se da la cuptor la foc mediu o ora.
2
Se taie jumatatea de pui in 4 bucati. Se taie usturoiul felii, se cresteaza puiul din loc in loc si se baga usturoiul in buzunarele formate. Se freaca cu sare, piper, condimente. Se pune intr-o tava acoperit pe jumatate cu apa, vin si restul de ulei. Se pune in cuptor si se lasa tot o ora. Se intoarce dupa 45 de minute.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Retete usoare & retete ilustrate - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Premium Blogger Template